Meer werknemers pakken de trein

Als het gaat om zakelijk reizen pakken we steeds vaker het openbaar vervoer. Voornamelijk de trein is erg populair. Ook al is de auto het traditionele vervoersmiddel, kiezen steeds werknemers voor een combinatie van trein en auto. Dit wordt opgemerkt door NS Zakelijk.

Het aandeel NS Businesscards is in een korte periode toegenomen. Veel van deze abonnementen worden gebruikt door werknemers die een functie hebben binnen een groot bedrijf. Deze bedrijven zijn namelijk vaker gevestigd bij treinstations. Op deze manier is het makkelijk om vanuit huis met de trein naar het werk te gaan. In de auto sta je namelijk lang in de file of er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Ook kleinere bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun werknemers met de trein te laten komen. Dit doen ze ook deels om ‘groener’ of meer maatschappelijke betrokken over te komen.

Uiteraard speelt ook mee dat er steeds meer en grotere files ontstaan in Nederland. Werknemers besluiten daarom ook soms zelf om met de trein te gaan. Hierdoor kunnen ze ontspannen reizen of juist al e-mails beantwoorden. Zo wordt de reistijd goed benut. Treinen vertrekken vaker en hierdoor wordt het ook makkelijker om sneller van huis naar het werk te komen.

Bron: RTL Z 

Geef een reactie